changing fuel pump/filter 240dl

Discussion in 'Volvo 240' started by Tyler, Sep 26, 2003.

  1. Tyler

    Tyler Guest

    Anyone had a hard time starting the 240's after changing either or
    both main fuel pump / filter??
    A hard enough time that you thought fuses/relays/etc were faulty?

    Thanks--Tyler
     
    Tyler, Sep 26, 2003
    #1
    1. Advertisements

  2. Tyler

    Herman Guest

    I've not changed the "main" pump, but I've changed the "in tank" pump &
    filter changed several times with no problems. Out of curiousity, did
    you use a "new" Volvo pump ???

    Herman....... (back from a long absence)
    "83 282 5.0 H.O. formerly 242 Turbo intercooled.
     
    Herman, Sep 27, 2003
    #2
    1. Advertisements

  3. Tyler

    Tyler Guest

    Got new main and in-tank pumps and filter from www.thepartsbin.com who
    claims all parts are OEM.
    The car runs fine (see post:
    http://groups.google.com/groups?q=&rnum=2)

    (titled "87 240dl start problem #3)

    I am still wondering what happened. I would hope it was a priming
    issue, since the filter and main pump were "empty" when starts were
    attempted. We are in day #10 and the car starts immediately, runs
    great, with no spooky things going on.
    Thanks - Tyler
     
    Tyler, Sep 29, 2003
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.